Bericht aan de Stichting Onafhankelijke Hulpverlening

Geachte bestuursleden,

Sinds 1988 voer ik zelfstandig een eenmanspraktijk, voldoende klandizie en met een redelijke maar zeker niet overdreven boterham. In 1993 verhuisd, verbouwing ten behoeve van de praktijk, één stoel en één assistente. Daarna kwam de WIP: netjes altijd aangepast en binnen redelijke grenzen de aanbevelingen opgevoerd. Sinds de terreur van de IGZ besloten om een verbouwing aan te gaan.

De hypotheek van 1993 was in 2013 afgelost, nieuwe hypotheek en verbouwing naar de huidige WIP richtlijnen. Daarbij ook maatschap aangegaan met jongere collega zodat de praktijk een continuïteit zal hebben. Wat ik vroeger met één assistente kon moet nu met twee. Financieel valt dit heel erg tegen. Zeer hoge onkosten en een inkomensdaling van 30-40%! Dit houdt in dat ik nu net het hoofd boven water kan houden en geen euro meer kan sparen. Als mijn auto het begeeft zou ik niet weten hoe ik een andere (gebruikte!) auto moet kopen. Wat mij betreft zou een tariefsverhoging van 50% heel reëel zijn maar met deze communistische overheid zal dat nooit gebeuren. Ik ben nu 55 en moet weer volledig opnieuw beginnen, heb niets op kunnen bouwen en werk 9 dagdelen aan de stoel en nog minstens een dagdeel voor alle administratie en andere rompslomp. Tandheelkunde is een leuk vak maar langzaamaan liefdewerk…..

Ik hoop dat ik het hoofd boven water kan blijven houden. Was ook verplicht mee te doen aan het NZa kostenonderzoek wat tot nu toe nog geen vervolg heeft en nog steeds onduidelijk wat de bedoeling er van was. De pap is vast al lang gestort en het kostenonderzoek een vorm van schijndemocratie. Nog steeds denkt het grote publiek dat wij grootverdieners zijn. Helaas alleen de collegae die niet investeren en geen kwaliteit leveren, zij zullen overleven bij een forse tariefdaling en de serieuze collega die voor kwaliteit gaat zal omvallen. Diep triest en onverteerbaar maar hoe leg je dit aan de burger uit.

Succes met jullie campagne, ik heb dit jaar een bescheiden bijdrage gestort maar kan me niets meer permitteren.

Anonieme Tandarts

Discussieer mee