Klachtenbrief aan VGZ

VGZ Zorgverzekeringen
T.a.v. adviserend tandarts
Team 16 A
Postbus 25150
5600 RS Eindhoven

Oisterwijk, 14 juli 2016

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij reageer ik op uw afwijzing van de code J32, n.a.v. een aanvraag voor een explantatie van een gefractureerd implantaat.

De techniekkosten bij de J32 hebben betrekking op het BTI-instrumentarium. Een BTI is een explantatie instrument die éénmalig kan worden gebruikt.

Het kan niet zijn dat deze kosten van de BTI voor rekening zijn van de behandelaar. Bij het gebruik van een trepaanboor is de schade veel groter dan wanneer de explantatie middels BTI instrumentarium wordt uitgevoerd. Tevens is met een trepaanboor het risico op fenestratie veel groter.

Gaat het VGZ dan ook hun verzekerden informeren dat middels een trepaanboor onnodig botverlies plaatsvindt?

Zo ook wordt een J27 i.c.m. J15 niet getolereerd door VGZ. Vorige week hebben we daar met VGZ contact over gehad. Helaas was de adviserend tandarts van VGZ voor ons onbereikbaar.

Ik stel voor de situatie te laten beoordelen door een onafhankelijk orgaan. Uw cliënt zullen we adviseren om een klacht in te dienen bij SKVZ.

Verder vraag ik me af of de zorgverlener de zorgverzekeraar tevreden gaat stellen in plaats van dat de zorgverlener de patiënt tevreden stelt met een daarbij behorend gewenst en voorspelbaar eindresultaat.

Misschien is het een optie om uw verzekerde op te roepen op het tandheelkundig
spreekuur zodat de adviserend tandarts zelf een oplossing aandraagt.

Met vriendelijke groet,
Tandarts (anoniem)

Discussieer mee